Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η Σπίθα του ¨Γενικού Πολέμου¨ στον Κήπο της Εδέμ.



Πανικός στο χώρο της Ενέργειας, πανικός στην Μ. Ανατολή , πανικός στις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας μέσα στην γεωγραφική έκταση που προσδιορίζεται στον βιβλικό χώρο του ¨Κήπου της Εδέμ¨ και οριοθετείται στο πρώτο βιβλίο της Γένεσης στην περιοχή της Μεσοποταμίας ανάμεσα στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη.
Και συμβαίνει αυτό λίγες ώρες μετά την περιβόητη επίκληση ¨ειρήνης για την Μ. Ανατολή¨ που έκαναν¨εν χορδαίς και οργάνων¨ οι εκπρόσωποι των μονοθεϊστικών θρησκειών στην Ρώμη παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.
Είναι και αυτό σημείο των καιρών ή σημείο των σχεδιασμών;

Περισσότεροι από 500 000 πολίτες εγκατέλειψαν τη Μοσούλη και την γύρω περιοχή λόγω της εισβολής της ισλαμιστικής σουνιτικής ISIS αναφέρει η Διεθνής Οργάνωση για τους Μετανάστες (OIM) (ouest France).H κατάληψη της πόλης της Μοσούλης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ σε πληθυσμό με 1,8 εκατομύρια κατοίκους από τους ισλαμιστές που δρουν και στη Συρία την περιβόητη ΙSIS ( Iσλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής ) εξώθησε σε εκπατρισμό τουλάχιστον 150 000 κατοίκους της πόλης (BBC).
Σ ΄αυτούς τους πρόσφυγες συμπεριλαμβάνονται και 1000 χριστιανικές οικογένειες. http://www.hellasforce.com/στις Ιουνίου 11, 2014
To BBC μεταδίδει επίθεση και κατάληψη της πόλης Τικρίτ γενέτειρας του Σαντάμ Χουσείν που μαζί με το παρακείμενο Κιρκούκ σχηματίζει το ενεργειακό τρίγωνο των μεγαλύτερων διυλιστηρίων πετρελαίου στο Ιράκ.
Η σύλληψη του Τούρκου πρόξενου στην Μοσούλη μαζί με άλλους διπλωμάτες προκαλεί αναταράξεις στο τουρκικό χρηματιστήριο και προοιωνίζει την εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή.capital.gr 11.6.2014
Τα Πετρελαιοφόρα κοιτάσματα της περιοχής αυτής, το Κουρδικό, το αιματοκύλισμα της Συρίας, η αντιπαράθεση του κράτους του Ισραήλ λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ο σκοτεινός ρόλος του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας σκιαγραφούν τον πολεμικό ανεμοστρόβιλο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει με ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα.
Τα αμέσως πρώτα μηνύματα έρχονται από τον ΟΠΕΚ που προσπαθεί να διασφαλίσει την σταθερότητα σε επερχόμενες ενεργειακές αναταράξεις στην Παγκόσμια Οικονομία.
Έτσι οι υπουργοί ενέργειας του ΟΠΕΚ στην συνάντηση της Τετάρτης στην Βιέννη συμφώνησαν να διατηρήσουν τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου στα 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μετά τα γεγονότα της κατάληψης της Μοσούλης. John Defterios http://edition.cnn.com/ 11.6.2014
Ο ασθενής που λέγεται παγκόσμια ενέργεια ήδη βρίσκεται στην εντατική και δεν σώζεται με ασπιρίνες.
Εφ όσον τα παραπάνω πολεμικά γεγονότα της Μ. Ανατολής συνδυάζονται
Α. Με την δραματική μείωση της παραγωγής πετρελαίου- αερίου στην Λιβύη λόγω των εκεί εμφύλιων βίαιων ανακατατάξεων.
Β. Με την πιθανή ¨κατάρρευση¨ των ενεργειακών προμηθειών της Κεντρ. Ευρώπης λόγω της κρίσης Ουκρανίας- Κριμαίας.
Γ. Με την αναστολή των εργασιών του έργου South stream στην Βουλγαρία.
Τότε καταλαβαίνει κανείς τι προοιωνίζεται στον τομέα της Ενέργειας και σε αυτόν της Παγκόσμιας Οικονομίας.
Οι εξελίξεις κατευθύνονται και αυτό το συνάγει κάποιος από την σειρά των γεγονότων μέσα στα οποία ενεργούν μακελλάρηδες μισθοφόροι φανατικοί ισλαμιστές και¨αναπαλαιωμένοι¨ φασιστοναζιστές, υπάλληλοι των ¨γεωπολιτικών χρηματιστηρίων¨ που κατευθύνουν τις ροές των χρημάτων παράλληλα με τις ροές του αίματος αθώων ανθρώπων.
Μετά τον ¨Κήπο της Εδέμ¨ στην Μεσοποταμία τα παγκόσμια- ενεργειακά – αρπακτικά θα έρθουν να ξεδιψάσουν στον Ενεργειακό κήπο της Μεσογείου
και η ώρα αυτή Έλληνες πλησιάζει…
Στώμεν καλώς επί των ¨ Επάλξεων¨ της επιβίωσης μας σαν Έθνος,
όσοι έχουν ακόμα συνείδηση Πατρίδος – Ελευθερίας και Δημοκρατίας θα βρεθούν στα μετερίζια του καθήκοντος.
Ας ευχηθούμε να είμαστε πολλοί και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να είναι δίπλα μας.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.