Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΟΙ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ


MUSEE ET TEMPLE DU GRAND ORIENT DE FRANCE FRANC MACONNERIE

Για πρώτη φορά Πανευρωπαικό Φόρουμ Μασονικών Στοών για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Διαφορετικά Τάγματα του λεγόμενου Ελευθεροτεκτονισμού (Franc-maçonnerie) υπέγραψαν  κοινό  ανακοινωθέν. Καλούν τα μέλη τους και όλους τους πολίτες σε μη αποχή από τις ευρωεκλογές αλλά και τους δίνουν συγκεκριμένες ντιρεκτίβες πολιτικής ψήφου.  Το δελτίο Τύπου υπογράφεται από τη Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας, τη Μεγάλη Στοά της Γαλλίας, τον Μεγάλο Ανατολικό της Γαλλίας, τη Μεγάλη Μεικτή Στοά της Γαλλίας και τη Μεγάλη Γυναικεία Στοά του  Memphis Misraim (media press 22/05/14).

Αυτό που ανησυχεί τους “Μεγάλους Δασκάλους” των Στοών είναι η άνοδος του Eυρωσκεπτικισμού  που μπορεί να επιφέρει τόσο αποχή απ΄τις κάλπες όσο και στροφή σε εναλλακτικές πέραν των  σοσιαλιστών, φιλελευθέρων όπου  τα δίκτυά τους εκτείνονται .Τους  προβληματίζει επίσης  η εξάπλωση του αισθήματος στο γαλλικό λαό μιας απόρριψης του σύγχρονου πολιτικού συστήματος και μιας βαθειάς απογοήτευσης που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο πολιτικό   ρεύμα.Δεν μένουν μόνο στις διαπιστώσεις αλλά δίνουν και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή με αποφατικό τρόπο:
“όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας υπέρ υποψηφίων που εκπροσωπούν κινήματα ή κόμματα ακραία, λαικίστικα, ευρωφοβικά, ρατσιστικά, αντισημιτικά, ομοφοβικά.”
Με την κοινή τους ανακοίνωση καλούν όλους τους Γάλλους να προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Μαίου 2014, “διότι μια μαζική αποχή θα σηματοδοτήσει την ανάσχεση κάθε προόδου…και θα αποτελέσει απειλή για τη Δημοκρατία σε όλην την Ευρωπαική Ένωση που εδώ και 60 χρόνια υπερασπίζεται τις ανθρωπιστικές αξίες…”
66a8986a-d1ac-11e1-b3da-5c1cb164157b-493x328
macon
Είναι τόσο έντονο το ενδιαφέρον της Μασονίας για τα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών , ώστε έχει ήδη προγραμματισθεί για τις 28 Μαίου 2014 το 1° Φόρουμ των Φιλελεύθερων και Αδογματικών Μασονικών Ταγμάτων της Ευρωπαικής Ένωσης (1°Forum des Obédiences maçonniques libérales et adogmatiques de l’Union Européenne  ), στην έδρα του Μεγάλου Ανατολικού στο Παρίσι.
GODF-bilan-élections-européennes-mpi
Eίναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια πανευρωπαική συνάντηση όλων των Μασονικών Στοών.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.