Τρίτη 8 Απριλίου 2014

«Βόμβα»: Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης [έγγραφα]



Στον «αέρα» φαίνεται ότι είναι η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης αφού όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα ο νυν δήμαρχος για να μπορέσει εκ νέου να είναι υποψήφιος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την θέση του πρόεδρου του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσα στο 18μηνο πριν από την διενέργεια των δημοτικών εκλογών.

Ο κ. Μπουτάρης όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 είχε διοριστεί πρόεδρος στη συγκεκριμένη θέση με την απόφαση της 25/7/2011 του τότε υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου.
Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 14 με τίτλο «Κωλύματα και ασυμβίβαστα» δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι...πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων εάν δεν έχουν παραιτηθεί μέσα στο 18μηνο.

Στο παρακάτω έγγραφο βλέπετε το ΦΕΚ με την απόφαση της 25ης Ιουλίου του 2011 του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου με ημερομηνία 10 Αυγούστου του 2011 με την οποία διορίζεται ο Γιάννης Μπουτάρης πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Και στο επόμενο ΦΕΚ υπάρχει η από 20/11/2013 επιστολή παραίτησης του Γιάννη Μπουτάρη από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται ακόμη κι αν η ημερομηνία παραίτησης του Μπουτάρη ήταν η 20/11/2013 (ημερομηνία αποδοχής της από τον υπουργό) και όχι η 12/3/2014 απομένουν ως τις εκλογές μόνο 6 μήνες και όχι 18 που προβλέπει ο «νόμος Καλλικράτη» ως προϋπόθεση υποψηφιότητας του ως δήμαρχος.
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.