Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο "πόλεμος των δελφινιών"! Αμερικανικά δελφίνια σε άσκηση του ΝΑΤΟ στα "χωράφια" των ρωσικών δελφινιών

Image

Στρατιωτικά δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια θα ταξιδέψουν απο τις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετέχουν σε παιχνίδια πολέμου του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε εκπρόσωπος για το πρόγραμμα θαλάσσιων θηλαστικών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Είκοσι δελφίνια και δέκα θαλάσσια λιοντάρια θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις, που θα διαρκέσουν απο μια εως δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Tom LaPuzza στην εφημερίδα Izvestia .
Τα παιχνίδια πολέμου εντάσσονται στα πλαίσια 8 κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΝΑΤΟ- Ουκρανίας που έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα φέτος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Μαύρη Θάλασσα, τα δελφίνια των ΗΠΑ θα δοκιμάσουν ένα νέο σύστημα αντι - ραντάρ που εχει σχεδιαστεί για την αποπροσανατόλιση εχθρικών σοναρ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τα δελφίνια και τα θαλάσσια λιοντάρια θα ψάχνουν για θαλάσσιες νάρκες όπως και δύτες.
Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του θαλάσσιου προγράμματος κατάρτισης θηλαστικών, που περιλαμβάνει την προστασία των πλοίων και των λιμένων , καθώς και την ανίχνευση ναρκών από ζώα .
Ένας νέος τύπος 'πανοπλίας' για δελφίνια , που αναπτύχθηκε σε ένα εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Χαβάης, θα τεθεί σε δοκιμασία στη Μαύρη Θάλασσα, πρόσθεσε ο LaPuzza .
Τα θαλάσσια θηλαστικά θα μεταφερθούν από τη βάση τους στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια έως τη Μαύρη Θάλασσα μέ αεροπλάνο εξοπλισμένο με ένα ειδικό λουτρό.
Σύμφωνα με τον LaPuzza αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που δελφίνια θα συμμετέχουν σε άσκηση του ΝΑΤΟ .
Η άσκηση αυτη μπορεί επίσης να ειναι και η πρώτη φορά που αμερικανικά στρατιωτικά δελφίνια συναντούν τους Ρώσους ομολόγους τους στα ανοικτά της θάλασσας, καθώς το Σαν Ντιέγκο και η Σεβαστούπολη ειναι οι μόνες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν δελφίνια στον κόσμο.
Η μεταφορά των δελφινιών απο τις ΗΠΑ μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα εχει υψηλό κόστος και θέτει σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία των ζώων δήλωσε ο Yury Plyachenko, ο οποίος ήταν επικεφαλής στα στρατιωτικά δελφίνια του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απο 1988-1992.
"Πρέπει να υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για να μετακινηθούν τα ζώα τέτοια απόσταση με αεροπλάνο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά χρήματα επενδύθηκαν στην εκπαίδευση τους " δήλωσε στο RIA Novosti .
Κατά τη διάρκεια της ΕΣΣΔ, το Σοβιετικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδίαζε να μεταφέρει τα δελφίνια του στη Μεσόγειο για εκπαίδευση , αλλά η άσκηση ακυρώθηκε υπο την πίεση της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο Plyanchenko τονιζοντας οτι πολυ πιθανό να υπάρξει κατακραυγή απο την GreenPeace και άλλες φιλοζωικές οργανώσεις.
Η πτήση από την ακτή του Ειρηνικού των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα θα είναι επιβλαβής για τα δελφίνια, είπε ο Konstantin Zgurovsky , επικεφαλής του ναυτιλιακού προγράμματος στο World Wide Fund Russia.
rt.com
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.