Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Aγριεύει ο πόλεμος της προπαγάνδας στην Ουκρανία. Αγνωστοι καλούν τους Εβραίους να δηλωθούν στις φιλορωσικές αρχές


Αντισημιτικά φυλλάδια στο Ντόνετσκ
Aγριεύει ο πόλεμος της προπαγάνδας στην Ουκρανία.Αγνωστοι μοίρασαν φυλλάδια στο Ντόνετσκ της Ανατολικής Ουκρανίας με τα οποία καλούν τους Εβραίους κατοίκους να δηλωθούν στις νέες φιλορωσικές αρχές, διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Η είδηση, η οποία αναμοχλεύει εφιαλτικές μνήμες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δημοσιεύτηκε στην ισραηλινή ιστοσελίδα YnetNews και αναπαράχθηκε από πολλά δυτικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με αυτή, το φυλλάδιο καλεί όλους τους Εβραίους κατοίκους άνω των 16 ετών που ζουν στην περιοχή «να υποβάλλουν στις αρχές πλήρη λίστα με όλα τα περουσιακά τους στοιχεία, διαφορετικά κινδυνεύουν με απέλαση, αφαίρεση της υπηκοότητας και κατάσχεση της περιουσίας τους». Αγνωστο παραμένει το ποιος κρύβεται πίσω από τα φυλλάδια, τα οποία είναι γραμμένα στη ρωσική γλώσσα και έχουν πάνω τους τυπωμένα τα εθνικά σύμβολα της Ρωσίας, καθώς και το σύμβολο της νεοσύστατης αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ».
«Πρόκληση», χαρακτήρισε αυτά τα αντισημιτικά φυλλάδια η εβραϊκή κοινότητα του Ντόνετσκ. «Πρέπει να μάθουν όλοι ότι είναι ψέμματα. Οι Εβραίοι του Ντόνετσκ δεν πρόκειται κάνουν ό,τι λέει το φυλλάδιο», δήλωσε ο αρχιραβίνος της πόλης Σαμουήλ Καμιζένσκι, τονίζοντας παράλληλα ότι οι Εβραίοι συμβιώνουν απολύτως αρμονικά με τους χριστιανούς συντοπίτες τους.
«Είναι απάτη, άλλη μια απόπειρα για να αμαυρώσουν την εικόνα μας», ισχυρίζεται ο Κιρίλ Ρουντένκο, ένας από τους εκπροσώπους της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονμπάς», ο οποίος επιμένει ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές δεν έχουν την παραμικρή ανάμειξη με τα φυλλάδια. «Δεν ζητήσαμε τέτοιο πράγμα από τους Εβραίους. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον τους».
«Εν έτει 2014, ύστερα από τόσα ταξίδια που διανύσαμε στην ιστορία, τέτοιες απειλές δεν είναι απλά απαράδεκτες. Είναι γελοίες», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι. Η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ είπε ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τα φυλλάδια και τόνισε ότι «παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας κάθε είδους αντισημιτική απειλή». Γεγονός είναι ότι συναγωγές και Εβραίοι πολίτες στην Ουκρανία έχουν δεχτεί επιθέσεις αφότου ξεκίνησε η αντικυβερνητική εξέγερση πριν από πέντε μήνες, ενώ ορισμένες ακραίες εθνικιστικές ομάδες στη χώρα δεν κρύβουν τον αντισημιτισμό τους.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.