Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η ΡΩΣΟΦΟΒΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Cay§u z'pture


Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Η ρωσοφοβική προπαγάνδα των Δυτικών μέσων προς ηθική νομιμοποίηση των ευρωαμερικανικών παρεμβατικών πολιτικών στην Ουκρανία θωρακίζεται και  ιδεολογικά στην εκστρατεία αρπαγής της Ουκρανίας. Τα σημεία αιχμής του νέου αντιρωσικού ανθρωπισμού που διαχέεται με ταχύτητα σε όλην την Ευρώπη είναι τα εξής:

  • Eπαναφορά της εικόνας μιας  Ρωσίας σοβιετικού τύπου. Στόχευση  η διχοτόμηση της Ουκρανικής κοινωνίας και της Βορειοδυτικής Ευρώπης κατά το δίπολο Ναζισμός /Κομμουνισμός ή Κομμουνισμός/Δημοκρατία
  •  Επαναφορά της πόλωσης μεταξύ Καθολικισμού / Ορθοδοξίας. Στόχευση η συναισθηματική ταύτιση των Ευρωπαίων καθολικών με τους Ουκρανούς ομόδοξούς τους και η ανάσυρση θρησκευτικών αντανακλαστικών κατά των ορθόδοξων Ρώσων
  • Επαναφορά της διαλεκτικής των λεγόμενων Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων. Στόχευση η ευαισθητοποίηση στο θέμα των  Τατάρων της Κριμαίας και επακολούθως των Τσετσένων της Ρωσίας. Προσδοκόμενο παράπλευρο αποτέλεσμα  η συσπείρωση του σκληροπυρηνικού σουνιτισμού εναντίον της Ρωσίας.
Time-Magazine-Vladimir-Putin--65566
catalog-cover1507708_434737019994055_909538715_n
Η Νέα Μετασοβιετική Ρωσία αντλ την εθνική της ομοψυχία και ταυτότητα μέσα από την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία. H Ορθοδοξία αποτελεί την εθνική ταυτότητα των ρώσων και ο νεορωσικός μετασοβιετικός πολιτισμός τους είναι χριστιανικός.
  • Η Ορθόδοξη Εκκλησία κάνει αισθητή την παρουσία της στο σχολείο, στο στρατό, στο νοσοκομείο ακόμα και στα restaurant όπου προτείνονται νηστίσιμα πιάτα για τις περιόδους ή ημέρες της νηστείας.
  • Στα στρατόπεδα, στις φυλακές, στα νοσοκομεία χτίστηκαν παρεκκλήσια και διορίσθηκαν εφημέριοι.Σ΄όλη την επικράτεια της χώρας ανακαινίσθηκαν ναοί και μοναστήρια.
  • 9.920 ορθόδοξα Λύκεια άνοιξαν τις πόρτες τους μόνο στη Μόσχα καθώς και 3 Πανεπιστημιακές  Θεολογικές Σχολές.
  • 30.675 ενορίες απαριθμούνται σ΄  όλη την επικράτεια εν αντιθέσει με τις 6893 το 1988.
  • Το 75% του πληθυσμού δηλώνουν πιστοί ορθόδοξοι (Aπρίλιος 2010 Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων VtsIOM.)
  • Η Εκκλησία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πληθυσμού σε ποσοστό 67% (Κέντρο Μελετών Κοινής Γνώμης 2010)
  • “Η Ρωσία είναι μια ορθόδοξη δύναμη 130 εκατομυρίων ψυχών” (επί συνόλου 142 εκατομυρίων) όπως είχε δηλώσει ο Βλαδίμηρος Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο άγιον Όρος το 2005.Στις 30 Νοεμβρίου 2010, υπεγράφη Προεδρικό Διάταγμα  που προβλέπει την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας που είχαν δημευθεί εδώ και ένα αιώνα.Ο νόμος ενεργοποίησε την επιστροφή 6402 τόπων λατρείας της ορθόδοξης εκκλησίας.(la vie /le monde)
Η καθολική προπαγάνδα δε διστάζει να εξυμνεί τους Τουρκόφωνους Τατάρους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα  της Καθολικής Εκκλησίας τα οποία συμπίπτουν με αυτά  των ΕΕ ,ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.Όπως στον Κριμαικό Πόλεμο παρατάχθηκαν οι δυνάμεις Αγγλίας, Γαλλίας,Οθωμανικής αυτοκρατορίας και Σαρδηνίας  κατά Ρωσίας, στον νέο ενδεχόμενο πόλεμο της Κριμαίας η διάταξή τους είναι αντίστοιχη.
Η ημερίσια καθολική εφημερίδα La Croix, καθοδηγητικό όργανο του Βατικανού, αναφέρει σε δακρύβρεχτο άρθρο της:
“Όταν οι Σοβιετικοί επανακτούν την Κριμαία από την Wehrmacht το 1944, ο πληθυσμός των Τατάρων εκτοπίζεται στη Σιβηρία και στην Κεντρική Ασία.Οι μισοί απ΄αυτούς πεθαίνουν κατά την πορεία εκπατρισμού.Ο Στάλιν εγκαθιστά αποίκους στη χερσόνησο που λιμαίνονται τις περιουσίες και το βιός των Τατάρων.Μετά την πτώση της ΣοβιετικήςΈνωσης, οι Τάταροι επιστρέφουν στη Κριμαία.Τους ακολουθεί η εις βάρος τους σταλινική προπαγάνδα ότι συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Σημαδεμένοι από την εμπειρία της γενοκτονίας τους, αισθάνονται ότι απειλείται η ύπαρξή τους από τη δράση που ανέλαβαν οι Ρώσοι.Η ταταρική μειονότητα αποτελεί το 12% των 2000000 κατοίκων της Κριμαίας.”
couv880
ECONOMIST jew pigs BLAME PUTIN for THEIR SABOTAGE & HATEMONGERING feb 2014
download (8)
1612-UneSpiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.