Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γιατί βλέπεις λιγότερα posts στο Facebook wall σου;



 Σχόλιο ΛΦ: Πολλοί φιλοί μας ρωτούσαν κατά διαστήματα. Μέσα σε 2 χρόνια το 100% των δημοσιεύσεων στον τοίχο σας έγινε 2-3%. Και συνήθως ανούσιων δημοσιεύσεων. Γιατί; Γιατί το facebook ήταν ένας τρόπος για να διαδοθούν ιδέες, προτάσεις, απόψεις πολύ γρήγορα μέσα από σελίδες, ομάδες κτλ. Αυτό, φυσικά, δεν είναι και ότι καλύτερο για τις κυβερνήσεις γιατί έτσι οι πολίτες αυτοοργανωνόνται πιό εύκολα. Όπως και να έχει, εμείς σαν ιστολόγιο για την ενημέρωση σας, σας προτείνουμε άλλα κοινωνικά δίκτυα (twitter,google+) ή πλατφόρμες που αποσκοπούν μόνο στην ενημέρωση με την πρόσθεση των ιστολογίων που επιθυμείτε εσείς όπως το networked blogs. Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε στην αριστερή στήλη του ιστολογίου μας.


Προς χρήστες του Facebook: Έχετε μήπως παρατηρήσει πως λαμβάνετε πλέον αραιότερα κοινοποιήσεις από φεϊσμπουκικούς φίλους σας, καθώς και από σελίδες ενημερωτικού περιεχομένου στις οποίες έχετε κάνει «Like»; Χωρίς να έχετε αλλάξει μόνοι σας τις ρυθμίσεις σας δηλαδή. Όχι, δεν
είναι τυχαίο – είναι απλά η νέα πολιτική του Facebook.
Αν χάσατε ένα έξυπνο status ή ένα ενδιαφέρον βίντεο που πόσταρε ένας φίλος σας στο Facebook, δεν φταίτε εσείς, ούτε το ότι δεν σκρολάρατε πολύ γρήγορα, ούτε το αγνοήσετε, ούτε χάθηκε στον καταιγισμό των posts που σας κοινοποιούνται. Πολύ απλά… ποτέ δεν εμφανίστηκε στον Τοίχο σας.
Πώς έγινε αυτό; Μέσω ενός αλγόριθμου, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν γνωστός ως EdgeRank, το Facebook έχει επηρεάσει το newsfeed μας στο Facebook. Λαμβάνουμε πλέον αραιότερα κοινοποιήσεις από τα αγαπημένα μας ενημερωτικά μίντια.
Δυστυχώς, με τη νέα πολιτική του Facebook, εκεί που βλέπαμε περίπου το 16% των συνολικών κοινοποιήσεων των μέσων ενημέρωσης που παρακολουθούσαμε, τώρα το ποσοστό έχει μειωθεί στο 2-3%. Αυτό σημαίνει πως τώρα χάνετε ένα σημαντικό μέρος από το περιεχόμενο που ποστάρει το αγαπημένο σας μέσο. Έχετέ το στο μυαλό σας την επόμενη φορά που κάνετε log in στο Facebook.
Μέχρι τότε, μία είναι η συμβουλή. Όταν θέλουμε να διαβάσουμε ένα άρθρο, να ρίξουμε μια ματιά στις ειδήσεις, ας μην επαφιόμαστε μόνο στο Facebook μας. Ας θυμηθούμε και τα προ-Facebook χρόνια. Τότε που πληκτρολογούσαμε το url του ιστότοπου που μας ενδιέφερε και μπαίναμε, όλο ενθουσιασμό, να καταδυθούμε στο περιεχόμενό του.
paraskhnio.gr

2 σχόλια:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.