Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Χιλιάδες στους δρόμους της Άγκυρας κατά του Ερντογάν - Κλωτσιές και μπουνιές στη Βουλή της Τουρκίας - ΒΙΝΤΕΟ




Χιλιάδες στους δρόμους της Άγκυρας κατά του Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στην Άγκυρα κατά της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία συγκλονίζεται από ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο διαφθοράς.


Περίπου 20.000 άνθρωποι, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν κατόπιν αιτήματος συνδικάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πλατεία της Άγκυρας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Επανάσταση θα καθαρίσει τη βρομιά αυτή» ή «είναι κλέφτες», τα οποία απευθύνονταν στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Οι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ψεύτικα δολάρια, τα οποία έφεραν το πρόσωπο του κ. Ερντογάν.
Η Τουρκία συγκλονίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες από σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες πρόσωπα που πρόσκεινται στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση και το οποίο απειλεί άμεσα τη θέση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, τρεις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές στη χώρα.
Ο κ. Ερντογάν κάνει λόγο για συνωμοσία και κατηγορεί την αστυνομία και τη δικαιοσύνη ότι επιδιώκουν να επιφέρουν πολιτικό χτύπημα στον ίδιο.
makeleio.gr

Κλωτσιές και μπουνιές στη Βουλή της Τουρκίας - ΒΙΝΤΕΟ

Επιθέσεις και άγριο ξύλο σημειώθηκαν στη συνέλευση της Τουρκικής Βολής, με αφορμή τη
συζήτηση για το ...
σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Τα έκτροπα εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Εθνοσυνέλευσης για το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για αλλαγές στα ανώτατα δικαστικά σώματα.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν εξοργισμένοι την παραβίαση του Συντάγματος που συντελείται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αναγκάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων να λογοδοτεί πλέον στον υπουργό Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει τη διεύρυνση της σύνθεσης του Ανωτάτου Συμβουλίου, ενώ η τελευταία λέξη ως προς τους διορισμούς δικαστών σε δικαστικούς θεσμούς, όπως το Συνταγματικό Δικαστήριο, ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης.
Λάδι στη φωτιά έριξε και η υπηρεσιακή υποβάθμιση του πανίσχυρου αντεισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, Ζεκεριγιά Οζ και ο διορισμός του σε μία περιφερειακή εισαγγελία.
Η κυβέρνηση Ερντογάν θεωρεί τον Οζ ως τον άνθρωπο που έπαιξε νευραλγικό ρόλο στις αποκαλύψεις του σκανδάλου.
Στη δική του εκδοχή ότι η όλη κρίση είναι ένα "πραξικόπημα από φίλους" επιμένει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν από τη Μαλαισία όπου βρίσκεται. Μάλιστα, ο κ. Ερντογάν έκανε εκ νέου άνοιγμα στο στρατόπεδο των κεμαλιστών που ζητούν την επανεκδίκαση των υποθέσεων "Εργκένεγκον" και "Βαριοπούλα" δηλώνοντας με νόημα πως "υπάρχουν πολλοί αθώοι στη φυλακή".
Δείτε το βίντεο...


nonews-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.