Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Είσαι άνεργος; Γίνε ρουφιάνος - καταδότης και πάρε μίζα 10% από το κράτος.




Σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια οδηγείται ο ελληνικός λαός από τα διορισμένη μέλη της κυβέρνησής του καθώς σε περίπτωση καταγγελία φοροφυγά, σύμφωνα με παλαιότερο νόμο δικαιούται ο υποδείξας (sic) 10% προμήθεια επί του προστίμου.

Του Στρατή Μαζίδη
Μάλιστα κάποιος χθες σχολίασε τη σχετική είδηση στη freepen ως λαϊκίστικη δημοσιογραφία λέγοντας πως πρέπει όλοι να πληρώνουν και να μην ακουμπούν οι δημοσιογράφοι αυτά τα θέματα!
Διαβάζοντας το σχόλιο αυτό βγήκα αμέσως έξω να δω αν κατα λάθος βρίσκομαι στη βόρεια Κορέα ή σε κάποια δημοκρατία της κεντρικής Αφρικής.


Σαφέστατα πρέπει όλοι να πληρώνουν και κανείς να μην κλέβει. Τον κλέψαντα όμως δε θα τον υποδείξει ο πολίτης, θα τον εντοπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη συντήρηση και τη μισθοδοσία των οποίων ματώνει ο λαός.
Αν είναι να κάνουμε εμείς τη δουλειά της εφορίας, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης της τελευταίας; Για να εκτυπώνει εκκαθαριστικά;
Πληρώνουμε ανθρώπους για να κάνουν τη δουλειά αυτή.
Από κει και πέρα παρατηρεί κανείς πως το σύστημα έντεχνα προσπαθεί να μας περάσει τη νοοτροπία της κουκούλας και του καταδότη. Και φυσικά με έναν όμορφο τρόπο διότι μας καλεί να καρφώσουμε τον κλέφτη, αυτόν εξαιτίας του οποίου εμείς πληρώνουμε περισσότερο.
Αύριο μεθαύριο όμως το ίδιο σύστημα θα μας καλεί να "δώσουμε" αυτόν που πιστεύει σε κάτι διαφορετικό, εκείνον που αντιδρά στα όσα γίνονται κτλ.
Εδώ βρίσκεται και η παγίδα την οποία πρέπει όλοι να δούμε και να αποφύγουμε. Όσο για τη φοροδιαφυγή δεν είναι θέμα ρουφιανιάς, είναι ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικής βούλησης και όρεξης για δουλειά που δεν υπάρχει.
Κι η λίστα Λαγκάρντ με τα εκατοντάδες ονόματα, δε θα έχει μέσα έστω 4-5 φοροφυγάδες; Πού είναι;
freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.