Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η Ρεπούση ξανά στο προσκήνιο στοχοποιώντας τα βιβλία της ιστορίας. Τα θέλει αντιφασιστικά.

ρεπουση


Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, αυτή την φορά στοχεύοντας στην αλλαγή των σχολικών βιβλίων ιστορίας, ώστε να καταπολεμηθεί ο ναζισμός.
Αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή έχει εδώ και καιρό επιλέξει τα σχολεία της χώρας ως προνομιακό πεδίο για την εξάπλωση των ναζιστικών ιδεών της και τη διεύρυνση της επιρροής της στη νέα γενιά.

Κάνει επίσης λόγο για «διοργάνωση εκδηλώσεων μίσους κατά παιδιών μεταναστών» και για δραστηριότητες που απειλούν ευθέως εκπαιδευτικούς και μαθητές που είναι αντίθετοι με τις πρακτικές αυτές.
«Η νεοναζιστική τρομοκρατία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην άγνοια των μαθητών και των μαθητριών της χώρας αναφορικά με εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού κατά της ανθρωπότητας».
Η κ. Ρεπούση ασκεί κριτική στον καθιερωμένο τρόπο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι η επέτειος καταναλώνεται στη διενέργεια «εκδηλώσεων εθνοκεντρικού αποκλειστικά περιεχομένου και δεν αξιοποιείται για να διδαχθεί ούτε καν η ελληνική αντίσταση κατά της ναζιστικής και φασιστικής κατοχής».
Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή της στο γεγονός ότι το μάθημα της ιστορίας δεν αξιοποιείται στα σχολεία για να διδαχθεί ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος. «Ακόμη και αν προβλέπεται στην ύλη, δεν φθάνει κανείς ποτέ να τη διδαχθεί», προσθέτει.
Σχόλιο ΠΥΓΜΗ.gr: Η κ. Ρεπούση μετά το μάθημα των Θρησκευτικών και των αρχαίων ελληνικών επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτήν την φορά έχοντας στο στόχαστρο τα σχολικά βιβλία ιστορίας. Τονίζει πως πρέπει να μετατοπιστεί το βάρος από το εθνικό κομμάτι στο ιδεολογικό, κατακρίνοντας μάλιστα και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Αυτό που δεν αναφέρει όμως είναι το ποια ιδεολογία προτείνει αντ” αυτής, που τιμάει των αγώνα των Ελλήνων εναντίον παντός κατακτητή. Μήπως την δική της, κατά την οποία η σφαγή της Σμύρνης κρίνεται συνωστισμός;
Οι Έλληνες ούτως ή άλλως αντίκεινται σε ιδεολογίες, οι οποίες καταπιέζουν την ανθρώπινη ελευθερία. Δεν περιμένουν καμία κ. Ρεπούση να τους κάνει διδαχές περί τούτου.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.