Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ

 

Ο Ιπποκράτης συνύθιζε να λέει πως “Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου” πιστεύοντας πως η διατροφή μας είναι θεμέλιος λίθος για την υγεία μας και πως τα καλύτερα φάρμακα υπάρχουν ελεύθερα  και δωρεάν στη φύση.
Ορίστε μερικές προτάσεις "Ιπποκράτειας διατροφής" με ενδεικτικές ιδιότητες :
ΜΗΛΑ: Προστατεύουν τη καρδιά. Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα. Σταματούν τη διάρροια. Βελτιώνουν τη Νεφρική Ανεπάρκεια. Μαλακώνουν τις αρθρώσεις (αποτρέπουν την αρθρίτιδα).
ΒΕΡΥΚΟΚΟ: Καταπολεμά τον καρκίνο. Ρυθμίζει τη πίεση. Προστατεύει την όραση. Προστατεύει από Alzheimer. Επιβραδύνει τη γήρανση.
ΑΓΚΙΝΑΡΑ: Βοηθά στη πέψη. Μειώνει τη χοληστερίνη. Προστατεύει τη καρδιά μας. Σταθεροποιεί το ζάχαρο. Προστατεύει από Ηπατίτιδες.
ΚΑΡΟΤΑ: Προστατεύουν την όραση. Προστατεύουν τη καρδιά μας. Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα. Καταπολεμούν τον καρκίνο. Βοηθούν στην απώλεια βάρους.
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ: Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη. Καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού. Δυναμώνει τα κόκκαλα. Εξαφανίζει τις μελανιές. Προφυλάσσει από καρδιακές παθήσεις.
ΚΕΡΑΣΙΑ: Προστατεύουν τη καρδιά μας. Καταπολεμούν τον καρκίνο. Θεραπεύουν την αϋπνία. Επιβραδύνουν τη γήρανση. Προστατεύουν από την νόσο Αlzheimer.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΕΜΟΝΙ:  Καταπολεμούν τον καρκίνο. Προστατεύουν την καρδιά μας. Ρυθμίζει τη πίεση. Απαλύνει το δέρμα. Θεραπεύει το σκορβούτο.
ΜΑΝΓΚΟ: Καταπολεμά τον καρκίνο. Ενισχύει τη μνήμη. Ρυθμίζει τον θυρεοειδή. Βοηθά τη πέψη. Προστατεύει από την Νόσο του Alzheimer.
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ: Ρυθμίζουν τη πίεση. Μειώνουν τη χοληστερίνη. Σκοτώνουν τα βακτηρίδια. Καταπολεμούν τον καρκίνο. Δυναμώνουν τα κόκκαλα
Super-Food s θεωρούνται ο Αμάρανθος, Κινόα, Φαγόπυρο, Ιπποφαές, Χλωροφύλλη, Σπιρουλίνα-φύκι, Αλόη, ελάχιστο κρασί, άγριο, ή μαύρο αναποφλοίωτο ρύζι, σόγια, τόφου, κλπ., με πληθώρα, ή πρωτεϊνών, ή άλλων συστατικών, βιταμινών, μεταλλικών αλάτων, αντιοξειδωτικών κι αντιγηραντικών ουσιών.
http://vickytoxotis.blogspot.com
Σχόλιο Πελασγού : Ας μην υποτιμούμε λοιπόν την φύση, γιατί αυτή είναι που μας ταΐζει, μας θρέφει και μας προσφέρει όσα χρειάζεται το υλικό σώμα μας.
ellinonpaligenesia.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.