Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΜΕ 9 ΝΕΚΡΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ‏ - ΕΙΚΟΝΕΣ



Από το εσωτερικό του Τιμίου Σταυρού
Βρυξέλλες από Πορφύρη Δημήτρη και Πηνελόπη Σταφυλά
Σήμερα 6 Οκτωβρίου η εκτόξευση πολλών όλμων σε κεντρικό σημείο της Δαμασκού είχε σαν
αποτέλεσμα το θάνατο 8 πολιτών και τον τραυματισμό άλλων 20. Την ευθύνη ανέλαβε με προκύρηξη
και με βίντεο από την εκτόξευση , τρομοκρατική οργάνωση που αποκαλείται το Ξίφος της Δικαιοσύνης της Δαμασκού (Saif al Hak al Dimashq) που τελεί υπό την ευθύνη της Hijarah Min Sejjeeel . Στο βίντεο εξηγούν ότι στοχεύουν τις ζώνες shabiha δηλαδή των οπαδών του Άσσαντ. Οι γειτονιές αυτές είναι Αβασιδών, Κάασα και Ζαμπλατάνι κατά πλειοψηφεία χριστιανικού πληθυσμού με έντονη παρουσία των ελληνορθοδόξων. Χτυπήθηκε ο ελληνορθόδοξος ναός του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται σε απόσταση 500 μ από τον ορθόδοξο καθεδρικό της Παναγίας. Ο ναός υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από τα βλήματα και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν για μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.


Ελληνορθόδοξοι πιστοί καταγράφουν τις ζημιές



Το ένθετο εικονοστάσι της Αγίας Θέκλας κατέρρευσε


















Κάσαα






Η προκήρυξη της οργάνωσης



Alma Abd Inor



To νεαρό θύμα Naim Zahwa
πηγές: SANA, BTNN, Sham times, Πατριαρχείο Αντιοχείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.