Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τι σχέση έχει η Ελληνίδα Μάνα τού 1940 με αυτά τα ξέκωλα, σήμερα, που παριστάνουν τις δασκάλες των παιδιών μας;


Σχόλιο ΛΦ: Η παρέλαση δεν είναι πασαρέλα lifestyle κουκλίτσες μου. Και δεν αναφέρομαι στις δήθεν δασκάλες, αλλά και στα παιδιά. Φυσικα, δεν ευθύνονται που δεν ξέρουν το πραγματικό νόημα της γιορτής αυτής και ότι πρέπει να τιμούμε με δέος και συγκίνηση αυτούς που έπεσαν για την Ελλάδα.
Πλέον, παρέλαση με παρέλαση αρχίζω και είμαι της άποψης πως οι μαθητές δεν πρέπει να παρελάυνουν. Η σημαία δεν είναι βραβείο για να την παίρνει ο καλύτερος μαθητής. Η σημαία είναι σύμβολο που πρέπει να την κρατάει αυτός που την βλέπει και δακρύζει. Αυτός που θα δώσει τα φώτα στους ξένους σαν γνήσιος Έλλην, αλλά δεν θα κάνει βήμα πίσω από τα πιστεύω του και δεν θα δεχτεί ποτέ ηττημένες λογικές και πρακτικές.
 Σε αυτό δεν υπάρχει κλίμακα βαθμολογίας από το 1 εώς το 20. Για αυτή την σημαία οι παππούδες μας έχυσαν αίμα σε Ελλάδα και Μικρά Ασία. Όταν με το καλό η ιστορία και η παιδεία είναι ικανές να σταθούν στο ύψος τους στα σχολεία και οι μαθητές κατανοούν το βάρος της σημαίας τότε να κάνουμε και μαθητικές παρελάσεις. Εώς τότε ας κάνουν αυτοί που θέλουν να τιμήσουν τους προγόνους τους με σοβαρότητα, είτε είναι 5 ετών είτε 90. Αν κάποιοι πουν πως έτσι θα αποξενώσουμε τα παιδιά από τον πατριωτισμό, τότε τα σχολεία να είναι δίπλα στους επισήμους και να παρακολουθούν αυτούς που είναι πρώτοι στην αγάπη για την Ελλάδα και τον άνθρωπο.




φωτογραφίες και τίτλος από esxatianasxesi.blogspot.gr

5 σχόλια:

  1. ΑΥΤΕΣ ..ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Η ...ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?ΓΙ'' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΟΤΤΕΖΕΣ!(Μ'' ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ..'''ΓΡΑΜΜΑΤΑ'' ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ,ΑΛΛΩΣΤΕ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ....ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ....ΜΕ ΜΠΟΥΡΚΑ ΤΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΞΕΦΝΙΚΑ;
    δΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ,Η ΔΟΥΡΟΥ,Η ΒΑΣΟΥΛΑ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ;
    ΠΕΙΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....ΜΕ ΜΠΟΥΡΚΑ ΤΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΞΕΦΝΙΚΑ;
      @ΔΛΔ ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ,Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΡΟΤΤΕΖΑΣ
      Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΠΑΡΟΒΙΑΣ ΚΟΝΣΟΜΑΤΡΙΣ?ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?Η ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ?

      ''δΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ,Η ΔΟΥΡΟΥ,Η ΒΑΣΟΥΛΑ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ''
      @ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΕΣ ΒΟΛΕΥΤΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ...''ΔΑΣΚΑΛΕΣ'' ΤΥΠΟΥ ''ΤΣΟΚΑΡΑ'',ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙ Ε?ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΩΣ ..ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ..ΜΥΑΛΟ,Ε?

      Διαγραφή
  3. H ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΑΣ ΕΜΑΘΕ ΕΣΑΣ ,Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΑΝΑ ,ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ !!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΥΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ,ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΔΑΣΚΑΛΕΣ(που λεει ο ..λογος δλδ,Γιατι αυτες ,δασκαλες για αλλα μαθηματα φαινονται να ειναι) ?ΜΑΣ ΤΟ ...ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ?

      Διαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.