Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ενώ ο Άδωνις κλείνει νοσοκομεία. Πλωτά νοσοκομεία κατεβάζουν οι Τούρκοι



ΕΝΩ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ   ΠΛΩΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ενώ η μνημονιακή ελληνική κυβέρνηση με τον περίφημο και διάσημο υπουργό υγείας, αξιότιμο κ Άδωνη Γεωργιάδη, κλείνει νοσοκομεία, αφαιρει συνεχώς κρεβάτια από το εθνικό σύστημα υγείας και γενικά εξαρθρώνει κάθε υποδομή στον πολύ ευαίσθητο αυτό χώρο, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου οι Τούρκοι ετοιμάζουν να εξαπολύσουν γενική επίθεση στον χώρο της υγείας προσδοκώντας πολλαπλά οφέλη από την διάλυση των υγειονομικών ελληνικών υπηρεσιών.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα τη τουρκικής εφημερίδας, SABAH, η Τουρκία ετοιμάζεται να κατεβάσει στον χώρο του Αιγαίου όχι ένα, αλλά δυο παρακαλώ πλωτά νοσοκομεία. Τα πλωτά αυτά νοσοκομεία θα είναι  εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για την αντιμετώπιση κάθε ανάγκης που θα προκύψει στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου που σφύζουν από τουρισμό, αλλά και στα απέναντι ελληνικά νησιά, αφού η τουρκική «ευσπλαχνία» δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί τις ανάγκες των νησιωτών, (φυσικά με το αζημίωτο), στον τομέα της υγείας. Το πρώτο πλωτό νοσοκομείο που αναμένεται να κυκλοφορήσει  πολύ σύντομα καθώς οι Τούρκοι προβλέπουν πως στην ελληνική πλευρά τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο στον χώρο της υγείας, θα είναι δυναμικότητας 200 κρεβατιών, θα έχει χειρουργείο για όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, ακόμα και κέντρο αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς. Μάλιστα για όλες τις έκτακτες ανάγκες που θα προκύπτουν και για να καλύπτει όλο τον χώρο του Αιγαίου, το πλωτό αυτό νοσοκομείο θα διαθέτει και πίστα προσγείωσης ελικοπτέρων που θα είναι έτοιμα για κάθε περίπτωση  διακομιδής των ασθενών όταν παραστεί η ανάγκη.
Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τις προθέσεις τους να εκμεταλλευτούν ακόμα και τον χώρο της υγείας για να προωθήσουν και να επιβάλλουν την παρουσία τους σε όλο τον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου. Σαν αρχή έχουν αρχίσει μια μεγάλη προπαγάνδα στον τομέα του τουρισμού, ότι η Τουρκία είναι πολύ καλύτερη στις παροχές υγείας για τους τουρίστες που κατακλύζουν κάθε χρόνο τις ακτές του Αιγαίου. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, τον περασμένο χρόνο 180.000 τουρίστες νοσηλευτήκαν στις τουρκικές υγειονομικές μονάδες ενώ υπολογίζουν ότι μέχρι το 2017 αριθμός αυτός, δηλαδή των τουριστών που θα καταφεύγουν στην Τουρκία για υγειονομική περίθαλψη, θα ανέλθει στις 400.000, φυσικά με όλα τα οικονομικά οφέλη για την τουρκική οικονομία.  Χαρακτηριστικό είναι και να μην το ξεχνάμε, ότι σε όλη αυτή την εκστρατεία επέκτασης των τουρκικών υγειονομικών υπηρεσιών προς ελληνική πλευρά, πρωτοστατεί ο  συνάδελφος του κ Γεωργιάδη, Τούρκος υπουργός υγείας, Mehmet Müezzinoğlu, ο οποίος είναι από την Κομοτηνή, (Gümülcine για τον ίδιο ). Ο  Müezzinoğlu γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική κατάσταση και σίγουρα σπεκουλάρει στην διάλυση του ελληνικού συστήματος υγείας. Ο κύριος αυτός, έχει προκαλέσει πολλές φορές στο παρελθόν με τις δηλώσεις του για…καταπάτηση των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας στην  δυτική Θράκη.
Αλήθεια δεν γνωρίζω αν όλα αυτά θα προβληματίσουν την μνημονιακή κυβέρνηση και τον πολύ «παραστατικό» και «αστέρα» της τηλεόρασης, υπουργό υγείας κ Άδωνη,  αλλά σίγουρα οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους καθώς βλέπουν άλλη μια χρυσή ευκαιρία να επιβληθούν με την παρουσία τους στον χώρο του Αιγαίου και αυτή την φορά όχι με πολεμικά πλοία, αλλά με πλωτά νοσοκομεία. Όσον αφόρα τον ίδιο τον κ Γεωργιάδη. θα του θυμίσω πως όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή, αλλά όταν κλείνει ένα νοσοκομείο, ανοίγει ένα… νεκροταφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.