Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η Δαμασκός κήδευσε με τιμές ήρωα ελληνορθόδοξο μάρτυρά της . Ξεκλήρισαν οικογένεια για την φιλανθρωπική εθελοντική δράση της κόρης.



Η σωρός του Ιωσήφ σε πάνδημη κηδεία


Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης /Π.Σταφυλά
Χθες στις 4.00 μ.μ., σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης έγινε η κηδεία του ελληνορθόδοξου πολίτη Raja

Joseph Mkallash στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό του Τιμίου Σταυρού στη συνοικία Μπαμπ Τούμα της
Δαμασκού όπου εδρεύει και το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Τη σωρό του συνόδευσε πλήθος κόσμου και τιμητική μπάντα καθώς ο Ιωσήφ ήταν πολύ αγαπητός και δημοφιλής στους νεολαιίστικους κύκλους της Δαμασκού. Πλάνα από τη νεκρώσιμη πομπή μετέδωσε κανάλι της πρωτεύουσας BTNN .


Το αγγελτήριο θανάτου του ελληνορθόδοξου Ιωσήφ



Η πομπή για τον ελληνορθόδοξο καθεδρικό



Η εκκλησία περιμένει την σωρό του νέου άνδρα


Ο Ράτζα Ιωσήφ, που έμενε στη συνοικία Αλ Κάσσα δίπλα στην κεντρική πλατεία Αβασσιδών, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί, χτυπήθηκε από όλμο τρομοκρατών που στόχευε την εκκλησία « Παναγία της Δαμασκού » και έπεσε μπροστά από το ναό όπου βρισκόταν ο νεαρός άνδρας.
Την ίδια μέρα 03/08/13 στη Δαμασκό πραγματοποιήθηκε και μια άλλη τρομοκρατική ενέργεια, όταν ένοπλοι εισέβαλαν ξημερώματα στην κατοικία της οικογένειας του Ghassan Youssef στη συνοικία Rukn al Din.Άλλα μέλη της οικογένειας τα κατέσφαξαν κι άλλους τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ πυροβολώντας τους.Νεκροί είναι ο πατέρας Ghassan Youssouf μηχανικός,η σύζυγός του και οι τρεις κόρες του : Εllen δευτεροετής φοιτήτρια πληροφορικής, Wallas φοιτήτρια φαρμακευτικής και Walloris μαθήτρια της 1ης γυμνασίου. Έδειξαν τα « φιλάνθρωπα αισθήματά » τους χαρίζοντας τη ζωή στο 7χρονο αγοράκι της οικογένειας Daniel που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της τραγικής σκηνής.

Η φοιτήρια εθελόντρια Wallas με τον αδερφό της Daniel 



To κίνητρο του στυγερού εγκλήματος ήταν η εθελοντική δράση της κόρης Wallas η οποία είχε στο ενηργητικό της μεγάλη δραστηριότητα σε ομάδα εθελοντών της Δαμασκού που παρείχε βοήθεια στις οικογένειες θυμάτων πολέμου και ήταν γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο.

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.