Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Τούρκοι αρχαιολόγοι βρήκαν τη χαμένη πόλη του προφήτη Αβραάμ...γεμάτη με θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου







Αύγουστος 17, 2013.


Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει τη χαμένη πόλη του προφήτη Αβραάμ κατά τις ανασκαφές στην περιοχή της πόλης Kilis, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.


Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα της Αττάλειας, διαπιστώθηκαν πειστικές αποδείξεις ότι ο προφήτης ζούσε κάποτε εδώ. Επιπλέον εντοπίστηκαν ασημένια νομίσματα που βρέθηκαν ανάμεσα στους θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Η νοτιοανατολική επαρχία Κίλις είναι από τις πιο ‘καυτές’ επαρχίες στην Τουρκία κατά τους τελευταίους μήνες και προσελκύει αυξημένο ενδιαφέρον από ιστορικούς καθώς οι πρόσφατες ανακαλύψεις έφεραν στο φως ίχνη του προφήτη Αβραάμ αλλά τμήμα του θησαυρού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


«Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλήθηκαν από πάπυρους που αναφέρονται στην εποχή του Σιδήρου, βρήκαμε τη χαμένη πόλη που είναι το μέρος όπου έζησε ο προφήτης Αβραάμ. Αυτή η περιοχή  έχει τώρα μεγάλες δυνατότητες για τον τουρισμό τόσο για την επαρχία, όσο και για όλη την Τουρκία. Βρήκαμε επίσης, 134 ασημένια νομίσματα που χρονολογούνται στο θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου», δήλωσε ο επικεφαλής των ομάδων των αρχαιολόγων και αναπληρωτής καθηγητής Atilla Enginστο Πανεπιστήμιο ‘Δημοκρατίας’ –Cumhuriyet.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος καθηγητής, είπε ότι η περιοχή έχει σημαντικά αρχαιολογικά στοιχεία και έργα τέχνης, ιδιαίτερα στην τούμπα Όιλουμ- Oylum tumulus, που είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη στην περιοχή.


«Αυτή η τούμπα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Τουρκία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στην περιοχή υπήρξε κάποτε ένα ισχυρό βασίλειο που βρίσκονταν σε μεγάλη ακμή την εποχή του Χαλκού.

Εντοπίστηκαν σφηνοειδή έγγραφα και σφραγίδες Χετταίων βασιλέων, τα οποία βρήκαμε σε τρεις ανασκαφικές περιόδους. Πιστεύουμε, δηλαδή,  ότι εδώ βρίσκεται η αρχαία πόλη του Οδυσσέα.


 Πάπυροι που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. δείχνουν ότι αυτή η πόλη είχε μεγάλη επιρροή. Φυσικά χρειαζόμαστε περισσότερα έγγραφα και ευρήματα για να επιβεβαιώσουμε την υπόθεση αυτή. Εμείς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στην περιοχή», είπε ο καθηγητής.


Κάποτε υπήρχε η σκέψη ότι ήταν πόλη του Οδυσσέα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι νέες ανακαλύψεις έδειξαν  ότι η τούμπα Όιλουμ είναι πολύ αρχαιότερη πόλη.


«Λέμε για τον Οδυσσέα, γιατί το όνομά του, αναφέρεται στους αρχαίου παπύρους και στους παπύρους των Χετταίων. Λένε, επίσης, ότι  στην πόλη ζούσε ο προφήτης Αβραάμ. Όταν θα είμαστε σε θέση να το αποδείξουμε θα είναι μια συγκλονιστική ανακάλυψη και θα προξενήσει μεγάλο ενδιαφέρον».


Σύμφωνα με τον καθηγητή Attila Engin, οι αρχαιολόγοι έχουν φθάσει σε βαθιά στρώματα της τούμπας. Τα ευρήματα θα εκτεθούν στο μουσείο Κιλίσα.


mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος

3 σχόλια:

  1. Κύριοι ο Αβραάμ ζουσε στην πολη Ουρ της μεσοποταμιας και αυτο το λεει η Αγία Γραφή . Το τι λενε οι τουρκοι αρχαιολογοι ..Εντάξει τα παιδια θελουν τουρίστες! Εσεις δεν καταλαβα τι θέλετε. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και να προσθέσω οκ βρήκαν κάποια αρχαία νομίσματα δεν βρήκαν και τπτ το σπουδαίο.αν θέλετε να δείτε τον τάφο του Μεγαλέξανδρου είναι στη Σέρρες στη τοποθεσία Αγγίστα..με έρευνες που κάναμε από γέρους βγήκε ότι εκεί ήταν και τώρα πια αρχίζουν και ψάχνουν.έτσι είναι τους πολίτες δεν τους πιστεύει κανείς αν δεν πέσει χρήμα από το Κράτος και η κυβέρνηση δε βγάζει τπτ σιωπά εκτός από τα τοπικά κανάλια που έχουν τρελάθει να το λένε Βασιλικός Τάφος 500 μέτρων
    με το σήμα το Μεγάλου Αλεξάνδρου
    ..κρίμα μεγάλο μας κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε φίλε αυτή την αηδία με τον τάφο του Αλέξανδρου στις Σέρρες σταματήστε την.Εντάξει θέλετε τουρισμό και κονδύλια το καταλάβαμε.Άλλα μην το ξεφτυλιζετε άλλο.Τοσα χρόνια στην Αμφίπολη φαγανε,φάγανε,φάγανε.Φτάνει,έχει και άλλους σημαντικους αρχαιολογιους χώρος νομος Σερρών.Αμάν με την παπαριά του καθενός εκεί στην Αμφίπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.