Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Παιχνίδι στις πλάτες των ανέργων. Ο Γ. Βρούτσης αφήνει απλήρωτους 250.000 δικαιούχους επιδόματος ανεργίας


 


Ο Γ. Βρούτσης αφήνει απλήρωτους 250.000 δικαιούχους επιδόματος ανεργίας προσπαθώντας να τους στρέψει κατά των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ που απεργούν, ενώ παράλληλα μεθοδεύει την παραχώρηση του συστήματος πληρωμών του οργανισμού σε ιδιωτική εταιρεία

Του Τζώρτζη Ρούσσου
Τον περιβόητο κοινωνικό αυτοματισμό θέλει να ενεργοποιήσει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης αφήνοντας χωρίς χρήματα τους επιδοτούμενους ανέργους, επιδιώκοντας ουσιαστικά να στρέψει την μήνιν των ανέργων κατά των απεργών στον ΟΑΕΔ. Από την προηγούμενη Πέμπτη, με πρόσχημα την απεργία των υπαλλήλων, δεν καταβάλλονται τα επιδόματα ανεργίας στους δικαιούχους!

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και βέβαια εκθέτει πλήρως τον κ. Βρούτση, ο οποίος δεν διστάζει για άλλη μία φορά να χρησιμοποιήσει ανοίκειες πρακτικές προκειμένου να… χτυπήσει τους εργαζομένους. Με… απόντα τον διορισμένο και κομματικό διοικητή του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, ο υπουργός Εργασίας αφήνει 250.000 ανέργους χωρίς το βοήθημα προκειμένου να παίξει τα επικοινωνιακά παιχνίδια αποδόμησης των αγωνιστικών αντιδράσεων.
Αφαντος ο διοικητής
Οπως προκύπτει δε από συνδικαλιστές στον ΟΑΕΔ, είναι πολύ εύκολο να πιστωθούν τα χρήματα και καθόλου δεν επηρεάζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις! Πάντως από την Παρασκευή που διαγνώστηκε το πρόβλημα ο διοικητής Θ. Αμπατζόγλου είναι άφαντος, με αποτέλεσμα να μην έχει δώσει τη σχετική εντολή για την πίστωση των λογαριασμών με το επίδομα!
Ετσι αφήνεται το πεδίο ελεύθερο στον υπουργό Εργασίας να κατηγορήσει συλλήβδην τους απεργούς ότι δήθεν ευθύνονται για τη μη καταβολή των επιδομάτων. Ομως, όπως φαίνεται, ο κ. Βρούτσης προχωρά ένα βήμα πιο πέρα τις απαράδεκτες πρακτικές και σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία (η οποία, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε αναλάβει την κατασκευή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΔ) τη διαχείριση των συστημάτων, κάτι που κάνει πολλούς να μιλούν για ανάθεση των σχετικών διαδικασιών σε ιδιώτες.
Θύελλα διαμαρτυριών
Η συγκεκριμένη πρακτική του κ. Βρούτση έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στις τάξεις των απεργών, που υπενθυμίζουν ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις και συγκεκριμένα οι υπουργοί Α. Λοβέρδος, Γ. Κουτρουμάνης και Γ. Βρούτσης έχουν προκαλέσει πλείστα όσα πλήγματα στους εργαζομένους και τονίζουν ότι λόγω των όσων ψήφισαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. το φθινόπωρο δεν θα καταβληθεί το επίδομα ανεργίας σε περίπου 100.000 εποχικούς απασχολουμένους. «Δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι εργαζόμενοι», έλεγαν χθες στην «Εφ.Συν.» απεργοί. «Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον κοινό αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ, Γιώργος Μακράκης.
«Η κυβέρνηση, αφού δημιούργησε στρατιές ανέργων, αφού περιέκοψε δραματικά το επίδομα ανεργίας, αφού αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις λήψης του, αφού το φορολόγησε, προχωρά τώρα και στην αποδόμηση των δομών του ΟΑΕΔ, αναγκάζοντάς μας να κλείσουμε προσωρινά και το «σπίτι των ανέργων», προκειμένου να μην το κλείσουν αυτοί οριστικά», είναι το δηκτικό σχόλιο του προέδρου των εργαζομένων, που προχωρά ένα βήμα παραπάνω και αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι: «Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη μη καταβολή του επιδόματος ανεργίας. Εμείς είμαστε στην ίδια μεριά με τους ανέργους και γι’ αυτό το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να βρει τρόπο χειρισμού του σοβαρού αυτού προβλήματος».
Στον «πάγο» ο κοινωνικός τουρισμός;
Η απεργία δίνει άλλο ένα πάτημα στον κ. Βρούτση ώστε να αποτινάξει τον βρόχο των αποτυχημένων πολιτικών του, αφού παγώνει μέχρι νεωτέρας το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού! Είναι βέβαιο ότι ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος μαζί με τον Θ. Αμπατζόγλου δεν έχουν κάνει τίποτε στο θέμα των προγραμμάτων απασχόλησης (γι’ αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς πνέει μένεα εναντίον τους), θα χρησιμοποιήσει το γεγονός της απεργίας ώστε να αποκρύψει ότι χρήματα για τον κοινωνικό τουρισμό δεν έχει! Οπως προκύπτει λοιπόν, ενώ είχε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ύψους 50 εκατ. ευρώ περίπου, τα χρήματα που αρχικώς του εγκρίθηκαν δεν ξεπερνούσαν τα 8 εκατ. ευρώ τα οποία γίνεται προσπάθεια να ανέλθουν στα 15 εκατ., ώστε να μην τιναχθεί στον αέρα μια βασική προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι πρόβλημα υπάρχει και στην καταχώριση των ροών απασχόλησης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ένα σύστημα που όμως αποτελεί ως φαίνεται εργαλείο μαύρης προπαγάνδας ώστε ο κ. Βρούτσης να εμφανίζει αύξηση των θέσεων απασχόλησης στην αγορά εργασίας.
Τζ.Ρ.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.