Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΥΝ 2500 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ




Χαράς  ευαγγέλια για τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που ο «υπουργός Παιδείας»  παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας του μονάδας στον Πειραιά φέρνοντάς του  έναν μποναμά. Λίγες ημέρες μετά, ανακοίνωσε την απόλυση 2.500 καθηγητών  των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ειδικοτήτων όπως τα επαγγέλματα υγείας, αισθητικής,  γραφικών τεχνών κ.ά. συνολικά 52 τον αριθμό. 


Στις ειδικότητες που  καταργούνται φοιτούν περίπου 20.000 μαθητές.
Τρομερή πελατεία για τον  ιδιοκτήτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, και άλλους ευεργέτες αυτού του τύπου που πουλάνε  τέτοιες ειδικεύσεις. Ούτε στο όνειρό τους δεν θα το έβλεπαν, που λέει ο  λόγος, δηλαδή. Γιατί θα έχουν κάνει κι αυτοί τα κουμάντα τους ως  παράγοντες του τόπου. Εξάλλου, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο «υπουργός»  εκλέγεται στην εκλογική περιφέρεια του εν λόγω ΙΕΚ, όλο και κάτι θα  έχει να περιμένει.
Τα εισαγωγικά στο «υπουργός Παιδείας» δεν είναι τυχαία, όπως όλοι  αντιλαμβάνονται.
Τι είδους υπουργός για την Παιδεία είναι αυτός που  κλείνει δημόσια σχολεία, απολύει καθηγητές και εγκαινιάζει μετά πολλών  επαίνων την «υγιή επιχειρηματικότητα στο χώρο της παιδείας» 
Ρητορικό  το ερώτημα, βεβαίως.
 Ίδιος με όλους τους άλλους υπαλληλίσκους της  τρόικας και φίλους της «υγιούς επιχειρηματικότητας» , ιδίως όταν οι  φορείς της βρίσκονται στις περιφέρειες εκλογής τους και θα κάνουν το  κατι τις στις δύσκολες στιγμές που θα περάσουν όλοι αυτοί που  κατεδαφίζουν δημόσια αγαθά επ΄ ωφελεία ιδιωτών που καραδοκούν ν΄  αρπάξουν μερτικό.
Διότι δημιουργούν το πιο «υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον» που θα  μπορούσε να υπάρξει.
Φθηνό απολυμένο προσωπικό.
Σπουδαστές που θα  αναγκαστούν να στραφούν στις ιδιωτικές σχολές για να ολοκληρώσουν τις  σπουδές τους. Οικογένειες που θα σφίξουν ακόμη περισσότερο το ζωνάρι για  να εξασφαλίσουν κάποια προσόντα στα παιδιά τους για μια αβέβαιη ελπίδα:  να επιβιώσουν στη ζούγκλα της ανεργίας.
Είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε θα ήθελε να χτυπήσει με  στοργή στην πλάτη τον «υπουργό Παιδείας», διότι επιτελεί το ευρωπαϊκό  καθήκον του και με το παραπάνω.
Δεν είναι και μικρό πράγμα να θες να  απολύσεις μέσα σε δυο χρόνια, μέχρι το 2014, 15.000 εκπαιδευτικούς και  να συρρικνώσεις τη δημόσια εκπαίδευση.
Κανονικά θα έπρεπε να τον  παρασημοφορήσει!
inprecor.gr
klassikoperiptosi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.