Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Λαγούς με πετραχήλια τάζει η Μέρκελ για να επανεκλεγεί



 
 
Θα αυξήσει τα επιδόματα, θα κάνει έργα, θα δώσει χρήματα, θα απορρίψει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, θα…, θα…
Λαγούς με πετραχήλια τάζει στους συμπολίτες της η Γερμανίδα καγκελάριος , Ανγκέλα Μέρκελ , σύμφωνα με το προεκλογικό μανιφέστο του συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών- Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Αφού είχε εξασφαλίσει την ομόφωνη έγκριση των μελών των δύο κομμάτων, η “σιδηρά κυρία” της Γερμανίας υποσχέθηκε στο λαό της ότι θα αυξήσει, μεταξύ άλλων, τα επιδόματα τέκνων και τις συντάξεις για τις μητέρες χωρίς όμως να… πειράξει τους φόρους.
Εφαρμόζοντας στην πατρίδα τους μια πολιτική που δεν συνάδει με την ακραία λιτότητα που επιβάλλει στις χώρες της γηραιάς ηπείρου, η frau Μέρκελ δήλωσε ότι θα προωθήσει δαπάνες, ύψους 39 δισεκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνουν έργα σε υποδομές (δρόμους, γέφυρες), επιδόματα για μητέρες, φοροαπαλλαγές για οικογένειες. Παράλληλα, όπως τόνισε , δεν θα υπάρχουν αυξήσεις φόρων.
Πάντως, oι “κακές γλώσσες” – όπως και η γερμανική ταμπλόιντ “Bild” υποστηρίζουν ότι το γενναιόδωρο μανιφέστο της Μέρκελ ποτέ δεν θα εφαρμοστεί. «Ποτέ δεν έχει τηρηθεί σημείο προς σημείο προεκλογικό πρόγραμμα» δήλωσε στη WSJ ο Κουρτ Λάουκ, επικεφαλής του τομέα Επιχειρηματικότητας του CDU.
H Γερμανίδα καγκελάριος προωθεί ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο παροχών σε μία προσπάθεια να πείσει τους Γερμανούς να την εμπιστευθούν για μια τρίτη συνεχή θητεία, ενώ την ίδια ώρα διακηρύττει και απαιτεί σκληρή πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωζώνη με τις γνωστές συνέπειες για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Οι επικριτές των σχεδίων της, πάντως, θεωρούν ότι εάν τα υλοποιήσει , θα πληρώσει το τίμημα της αύξησης του ομοσπονδιακού ελλείμματος. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα δηλώνει για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Η γραμμή της περιλαμβάνει και άλλες προεκλογικού τύπου επιλογές (λαϊκίστικες) μεταξύ των οποίων η απόρριψη της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας και η σκληρή στάση απέναντι στις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.
Υπενθυμίζεται ότι τα δύο κόμματα, το CDU, κόμμα της Μέρκελ και το βαυαρικό αδερφό κόμμα CSU, σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις διατηρούν άνετο προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) (διψήφιο ποσοστό).
Πρώτο Θέμα
aienaristeyein.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.