Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Τρώγονται στη Συρία οι αντικαθεστωτικοί, γελάει ο Άσαντ! Χαμός και στον Λίβανο ανάμεσα σε φίλους και εχθρούς του Άσαντ




Χίλιες φορές θα πρέπει να το έχουν μετανιώσει όσοι άκουσαν τους Τούρκους και ξεκίνησαν την αδιέξοδη σύγκρουση στη Συρία, αφού οι περίφημοι «αντικαθεστωτικοί αντάρτες» είναι τόσο ανεξέλεγκτοι και διαιρεμένοι, που η εκπροσώπησή τους στη σύνοδο που διοργανώνουν Ρώσοι και Αμερικανοί δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, σε αντίθεση με το καθεστώς Άσαντ που είπε με συνοπτικές διαδικασίες το «ναι»! Συναντήθηκαν λοιπόν οι αντικαθεστωτικοί της Συριακής Εθνικής Συμμαχίας στην Κωνσταντινούπολη για να εξετάσουν το αίτημα των υποστηρικτών τους να διευρύνουν τη βάση τους συμπεριλαμβάνοντας και τις υπόλοιπες ομάδες και μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια!Διαφώνησαν, αφού φαίνεται ότι τα οφίτσια είναι ισχυρότερο κίνητρο από το «πατριωτικό»,ενώ στα οργανωτικά χάλια που βρίσκονται δεν μπόρεσαν καν να αποφασίσουν αν θα δεχθούν την πρόσκληση από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ! Και μετά θέλουν να κυβερνήσουν τη Συρία! Θα ξεσπάσει νέος εμφύλιος!
Την ίδια στιγμή κι ενώ ο Άσαντ έχει ξεκαθαρίσει τη συμμετοχή της Συρίας στη σύνοδο, το Ιράν που τον στηρίζει και ελέγχει τη σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ, πήρε μια… ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία.Έπεισε τη Βαγδάτη που έστειλε στρατό στα σύνορα με τη Συρία, στην έρημο, όπου δραστηριοποιούνται σουνιτικές ισλαμικές οργανώσεις μαχητών οι οποίοι μπαινοβγαίνουν πολεμώντας στο πλευρό των αντικαθεστωτικών κατά του Άσαντ.
Όπως μεταδίδουν πρακτορεία, έγινε κυριολεκτικά μακελειό, αφού εξουδετερώθηκαν ηγετικά στελέχη των ομάδων μαχητών, οπότε και από εκεί οι αντικαθεστωτικοί δέχονται πλήγματα, ενώ μεταξύ τους τσακώνονται για τις καρέκλες…

Χαμός και στον Λίβανο ανάμεσα σε φίλους και εχθρούς του Άσαντ


Τριάντα νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες, είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων στον βόρειο Λίβανο και ειδικότερα την περιοχή της Τρίπολης, ανάμεσα σουνίτες μουσουλμάνους που υποστηρίζουν τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία και αλαουίτες που στέκονται στο πλευρό του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Μετά από έξι μέρες συγκρούσεων η περιοχή θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, ενώ στις συγκρούσεις χρησιμοποιήθηκαν αντιαρματικές ρουκέτες, πολυβόλα, όλμοι και άλλα συστήματα, σε μια σύγκρουση που χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη στη χώρα για πολλά χρόνια, εμμέσως μια αναφορά που παραπέμπει στον λιβανέζικο εμφύλιο. Στην περιοχή φέρονται να επιχειρούν καιελεύθεροι σκοπευτές.
Ενδιαφέρον έχει και η αναφορά του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος είπε ότι στη σύγκρουση έλαβαν μέρος μαχητές της δικής του οργάνωσης, αν και κάλεσε για την ανάγκη να σταματήσει η αιματοχυσία στην Τρίπολη με κάθε κόστος.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.