Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Στον δρόμο των Καμινομπουτάρηδων ο δήμαρχος Καβάλας. Βοήθεια του δημάρχου Καβάλας προς τους Αλβανούς μετανάστες για να ιδρύσουν δικό τους σχολείο.



Διαβάστε το δημοσίευμα από την Δημωφέλεια και έπειτα τα σχόλια μας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Βοήθεια του δημάρχου Καβάλας προς τους Αλβανούς μετανάστες για να ιδρύσουν δικό τους σχολείο


Τις ευχαριστίες του πρόξενου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Riza Poda, για τη βοήθεια που παρέχει στους συμπατριώτες του που ζούνε και εργάζονται στην πόλη της Καβάλας, δέχτηκε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής. Ο Αλβανός διπλωμάτης επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Καβάλα και στη συνάντηση που πραγματοποίησε με το δήμαρχο, συνοδευόταν από τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου των Αλβανών, Αλέκος Ζέκια, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει κι αυτός τον Κ. Σιμιτσή, για την άριστη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει ο δήμαρχος στην προσπάθεια ίδρυσης σχολείου για τα παιδιά των μεταναστών της Αλβανίας.
Ο δήμαρχος Καβάλας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι δικαίωμα των μεταναστών να διατηρούν τη γλώσσα, τα έθιμα και τον πολιτισμό τους. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η τοπική παροικία των Αλβανών αποτελείται, ως επί το πλείστον, από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, που προσπαθούν να ζήσουν αρμονικά με τους Καβαλιώτες και να είναι δημιουργικοί. Τέλος, εξέφρασε την ευχή να οργανωθεί καλύτερα και να προοδεύσει το Αλβανικό κράτος, ώστε να βελτιώνονται συνεχώς οι σχέσεις των δύο χωρών.
Πηγή: www.k-tipos.gr

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Δήμαρχος Καβάλας δεν έχει με κάτι άλλο να ασχοληθεί, εκτός από συναντήσεις με άσπονδους γείτονες όπως ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής, Τούρκους επιχειρηματίες, τον αρχηγό των γκρίζων λύκων που τελικά ανέβαλλε την επίσκεψη του, ύστερα από αντιδράσεις πολιτών, επισκέψεις τούρκων δημάρχων αλλά ακόμα και του Νταβούτογλου. Φυσικά, όσοι αναρωτιούνται. γιατί ξαφνικά τα τελευταία χρόνια γίνονται αυτές οι επισκέψεις και αντιδρούν, χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί κτλ.

Είναι δυνατόν, όμως, δήμαρχοι να ασκούν εξωτερική πολιτική; Πως ο δήμαρχος αποφασίζει να στηρίξει την δημιουργία αλβανικού σχολείου, την ώρα που στην Βόρεια Ήπειρο, η μειονότητα δέχεται επιθέσεις και στην Αλβανία επικρατεί ανθελληνικό μίσος, εξ ‘αιτίας των διεκδικήσεων των ανύπαρκτων τσάμηδων; Το γνωρίζει αυτό ο δήμαρχος; Ας μας πει την άποψη του;

Αλβανικά σχολεία λειτουργούν ήδη στον Βόλο και σύντομα στα Χανιά όπως αναφέρει η μειονοτική ιστοσελίδα της Β. Ηπείρου, Αυτόνομη. Ουσιαστικά, ετοιμάζουμε τα σχολεία που θα διδάσκουν την αλβανική προπαγάνδα ενάντια στην Ελλάδα, δημιουργώντας ανιστόρητους και φανατισμένους εξτρεμιστές Αλβανούς, που δεν θα διστάσουν να στραφούν ενάντια στην χώρα που τους φιλοξενεί.
Μερικά ακόμα ερωτήματα και κάποιες απαντήσεις.
Γνωρίζουν όλοι αυτοί οι τοπικοί παραγόντες (όλων των δήμων και νομών) που θέλουν να ανοιξόυν αλβανικά σχολεία (και σύντομα θα θέλουν και πακιστανικά, αφγανικά κτλ) ότι η Αλβανία έχει γίνει υποχείριο της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής; Παρακολουθούν τα δρώμενα;
Το υπουργείο παιδείας τι κάνει; Το υπουργείο εξωτερικών;
Η τουρκική προπαγάνδα του προξενείου στην Θράκη, συμπεριλαμβάνει πλέον και την Καβάλα. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου μεταξύ Θάσου-Καβάλας και σπάνιες γαίες που η αξία τους ξεπερνά το 1 τρισεκατομύριο ευρώ (σύμφωνα με πληροφορίες από το πρώτο προσυνέδριο των Αν. Ελ. στην Καβάλα). Πολλοί θα αναρωτηθούν πως δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Καβάλα. Όντως, έτσι είναι. Με την βοήθεια των μουσουλμάνων αθίγγανων που διαβιούν στην περιοχή του Νέστου, θα δημιουργήσουν μία που θά πάει.
‘Οσοι αναρωτιέσται τι κάνει η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης Καβάλας, πάρτε μία γεύση.

Φ.15.1/1940 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ REGIO

Η Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας υλοποιεί Πρόγραμμα Comenius Regio Partnerships 2012-2014 “ICT INTEGRATION IN PRIMARY EDUCATION” («Ενσωμάτωση της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση») σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας, το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, το Mediterranean Information Office for Environment Culture and Sustainable Development και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Περιφέρειας Τραπεζούντας Τουρκίας.
Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος προκηρύσσει επιμόρφωση εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με θέμα «Ενσωμάτωση της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», διάρκειας 30 ωρών.
Φ.20.2/2354 Υποτροφίες Τουρκίας
Υποτροφίες Τουρκίας σε Έλληνες για μεταπτυχιακές ή προπτυχιακές σπουδές.

Δυστυχώς,στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας, γίνονται τα μεγαλύτερα εθνικά εγκλήματα.

Σας αφήνουμε με ένα παλιό άρθρο της φωνής των Ελλήνων πομάκων, zagalisa.gr.
Καβάλα ή Καβαλιστάν;
Τη μοίρα της ελληνικής Θράκης ακολουθεί, όπως δείχνουν τα πράγματα, και η Καβάλα. Ακολουθούν η Δράμα, η Θεσσαλονίκη και η Νέα Ορεστιάδα. Ήδη η Κως και η Ρόδος έχουν μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε υποκατάστημα της Ζιραάτ στη Ρόδο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Καβάλα, έχουμε την προπαγανδιστική εκμετάλλευση του Ιμαρέτ, τις απανωτές επισκέψεις του Νταβούτογλου και υπαλλήλων του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, την εξαγορά επιχειρήσεων από Τούρκους επιχειρηματίες, την εξάρτηση βιομηχανιών από την τουρκική αγορά (π.χ. εκκοκκιστήρια), την χορηγία στην ομάδα μπάσκετ από την Turkish Airlines, την προσπάθεια μετεγκατάστασης τουρκογενών από την Ξάνθη και την Βουλγαρία, τις «εθιμοτυπικές επισκέψεις» Τούρκων δημάρχων στο δήμαρχο Καβάλας κ. Σιμιτσή, τις αδελφοποιήσεις με τουρκικούς δήμους (ακόμη και η μασονκή στοά αδελφοποιήθηκε με την αντίστοιχη της Ραιδεστού/Τεκίρνταγ) και η κατρακύλα συνεχίζεται χωρίς ο γκρεμός να έχει πάτο….
Αποκαλυπτικό των Τουρκικών σχεδιασμών είναι ότι σε μειονοτικό σάιτ με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, στην αρχική σελίδα του, όπου εμφανίζονται on line οι θερμοκρασίες των πόλεων της Θράκης, έχει πλέον προστεθεί και η Καβάλα…
(τεύχος 58, Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος 2012)

Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.