Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

"Σκοτώθηκαν" στο τηλέφωνο Τσίπρας - Λαφαζάνης




Απίστευτος διάλογος



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκε ακόμη και την διαγραφή. Μπάχαλο κατάφερε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος λέγοντας την αλήθεια, δημιούρησε τεράστιο θέμα στον Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τι είπε ο Λαφαζάνης; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας". Σιγά την αποκάλυψη. Εδώ, ακόμη και ο ίδιος ο Αλέξης, ξέρει ότι στην παρούσα φάση θα ήταν αυτοκτονία να του κάτσει η διακυβέρνηση της χώρας. Παρά ταύτα μόλις ενημερώθηκε για τα όσα είχε υποστηρίξει ο Λαφαζάνης στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος Αλέξης, έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί του, για να τον επιπλήξει. Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Μέχρι και θέμα διαγραφής ετέθη κατά την διάρκεια της κουβέντας που είχαν οι δύο άνδρες. Πάντως, όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης φαίνονται οι αντοχές και του ΣΥΡΙΖΑ, και συνάμα η πολιτική υποκρισία που διακρίνει την παρέα του Αλέξη.

Απαντώντας στο σαφές ερώτημα πως σχολιάζετε τη δήλωση του κ. Λαφαζάνη, ο κ. Τσίπρας είπε μεν «δεν έχω ακούσει τη φράση», αλλά δήλωσε κατηγορηματικά: «Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα. Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική, ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού».
Λίγο αργότερα, και ενώ το κλίμα της δυσαρέσκειας σεβάρος του ήταν διάχυτο στην Κουμουνδούρου, ακολούθησε και γραπτή ανακοίνωση από τον ίδιο τον κ. Λαφαζάνη ο οποίος προσπάθησε να αντιστρέψει τις εντυπώσεις μιλώντας για αποσπασματική και επιλεκτική απομόνωση μιας φάσης. Απέφυγε όμως και πάλι να πει καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει αλλά αρκέστηκε να επισημάνει ότι «είναι σήμερα πολύ πιο έτοιμος απ’ όλες τις μέχρι πρότινος αξιωματικές αντιπολιτεύσεις για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό κυβερνητικό ρόλο σε μια από τις πιο δύσκολες ιστορικές στιγμές για τη χώρα μας».
Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε:
«Με λύπη μου βλέπω ότι ορισμένα ΜΜΕ απομονώνουν εντελώς επιλεκτικά και αυθαίρετα μία και μόνο φράση από τη συνολική απάντησή μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, πράγμα που έχει ως συνέπεια να βγαίνουν πέρα για πέρα λαθεμένα, διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα για την τοποθέτησή μου σε σχέση με τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να διαδραματίσει κυβερνητικό ρόλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σήμερα πολύ πιο έτοιμος απ’ όλες τις μέχρι πρότινος αξιωματικές αντιπολιτεύσεις για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό κυβερνητικό ρόλο σε μια από τις πιο δύσκολες ιστορικές στιγμές για τη χώρα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρότι εκτοξεύτηκε ταχύτατα από το 4% στο 27% και σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης,, έχει πραγματοποιήσει σε σύντομο χρόνο μεγάλα βήματα σε μια γόνιμη προσπάθεια σχεδιασμού και προγραμματικής επεξεργασίας για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό και επιτυχημένο ρόλο σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα ανακόψει τον κατήφορο και σταδιακά θα δώσει θετική, προοδευτική ώθηση στη χώρα. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι σήμερα απόλυτα αναγκαία για την επιβίωση του τόπου και του λαού.
Αυτή είναι η ουσία της τοποθέτησης μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και κάθε άλλη ερμηνεία με την απομόνωση φράσεων για να βγουν διαστρεβλωμένα, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμπεράσματα, στο μόνο που μπορεί να αποβλέπει είναι στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στη Βουλή ένα καταστροφικό πακέτο μέτρων που θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα.
Μία κυβέρνηση της Αριστεράς είναι απόλυτα αναγκαία και επιτακτική στις σημερινές περιστάσεις, όντας η μόνη θετική και αποτελεσματική απάντηση για τον τόπο και το λαό».
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.